Integritetspolicy


Vi (Västsvenska Miljökonsult AB, med organisationsnummer 559126-7975, Marieholmsgatan 56, 415 02 Göteborg, Sverige) hanterar personuppgifter enligt EU:s Dataskyddsförordning, även kallat GDPR.

Definition

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en levande person. Vi kan komma att hantera personuppgifter i form av förnamn, efternamn, titel, arbetsplats, e-postadress, telefonnummer, födelsedatum, postadress, besöksadress eller IP-adress.

Samtycke
Vi behandlar endast personuppgifter som lämnats med samtycke. För att medgivandet ska vara ett aktivt val och därmed giltigt, använder vi oss av en kryssruta vid varje formulär, som du ska markera för att bekräfta att du har läst och förstått vår integritetspolicy. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att kontakta info@vmkab.se. Observera att vi kan komma att spara dina personuppgifter på rättsliga grunder, bland annat eftersom den svenska bokföringslagen kräver att underlag (fakturor, kvitton etc) ska sparas i 7 år.

Användningsområde
Vi kommer att behandla de personuppgifter som du anger när du fyller i formulär på vår webbplats eller när du kontaktar oss. Vi kan också komma att lagra dina personuppgifter i marknadsföringssyfte om du har valt att prenumerera på ett av våra utskick genom att fylla i dina uppgifter i ett formulär på vår webbplats. Vi kan därtill komma att lagra dina personuppgifter i syfte att upprätthålla affärsrelationen och kunna dela viktig företagsinformation till dig som är kund, samarbetspartner, medarbetare eller underkonsult.

Bokföringsinformation
Vi kan komma att lagra dina personuppgifter för att kunna utfärda fakturor och kvitton enligt bokföringslagen.SäkerhetVi gör allt vi kan för att dina personuppgifter ska lagras på ett säkert sätt. Enbart ett fåtal personer inom Västsvenska Miljökonsult ABhar tillgång till inloggningsuppgifterna för de tjänster som vi använder för att lagra personuppgifter. Om dina personuppgifter mot förmodan skulle hamna i fel händer kommer vi naturligtvis kontakta dig så snart som möjligt med mer information.AnsvarVi är alltid personuppgiftsansvariga. Dina personuppgifter kommer aldrig säljas vidare, hyras ut eller överlåtas till tredje part. Vi ger inte dina uppgifter vidare, utom till de av våra underleverantörer som är personuppgiftsbiträden.

Personuppgiftsbiträden
Vi använder flera programvaror och tjänster som tillhandahålls av underleverantörer. Varje underleverantör är ett personuppgiftsbiträde, vilket betyder att de hanterar uppgifter för den personuppgiftsansvariges räkning.De biträden som den personuppgiftsansvarige anlitar ska kunna ge tillräckliga garantier för att behandlingen uppfyller kraven i dataskyddsförordningen och säkerställer att den registrerades rättigheter skyddas.

Dina rättigheter
Du har rätt att när som helst ta del av vilka personuppgifter vi har om dig och hur vi hanterar dessa. Skicka ett mejl till info@vmkab.se och meddela att du önskar att ta del av ett personuppgiftsutdrag. Du har dessutom alltid rätt att få dina uppgifter rättade om något inte stämmer. Du kan när som helst begära att dina personuppgifter ska tas bort om det inte längre föreligger någon rättslig grund för behandlingen.

Kakor
Kakor används på de allra flesta webbplatser, och enligt den svenska lagen är vi skyldiga att informera om vad kakor är och hur vi använder dem. Kakor är små textfiler som sparas i din enhet. Varje kaka innehåller information om ditt besök på webbplatsen och används av oss för att kunna förbättra användbarheten. Ibland använder vi även kakor för att kunna erbjuda innehåll och annonser som är relevant för dig. Du kan lämna samtycke genom att klicka "Jag godkänner!" i samband med att informationen om kakor visas eller genom att fortsätta använda webbplatsen efter att informationen om kakor visats. Vi skickar vidare en del av den insamlade informationen till några av de analys- och annonstjänster vi samarbetar med. Tjänsterna kan varken identifiera dig som person eller din dator. Vi använder bland annat Google Analytics för att förstå och tolka användarbeteenden. Om du inte vill ha några kakor kan du välja att inte acceptera kakor i enhetens webbläsare. Du kan också välja att radera dina kakor. Läs mer på minacookies.se.