Karriär

VMK är ett växande konsultbolag och vi söker just nu miljökonsulter inom förorenade områden, byggnader och KMA som vill vara med och utveckla företaget och arbeta i spännande projekt. Våra projekt är allt ifrån små till stora där service, engagemang och lösningsorienterade konsulter är nyckeln till lyckade uppdrag.

Vi är ett personligt och flexibelt företag som lägger stor vikt på medarbetarnas utveckling. Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta oss på nadja@vmkab.se eller 0725- 77 31 11. Du kan också göra en spontanansökan genom formuläret nedan.

Tack för din spontanansökan!
Vi hör av oss till dig om det blir aktuellt.
Oj! Något gick fel. Kontrollera din internetanslutning och/eller att alla fält är korrekt ifyllda.

Har du några frågor?

Hur hanteras PCB-haltig fog tillsammans med asbest?

Ibland kan det påträffas asbesthaltigt material med PCB fog, som kanske sitter tillsammans. Asbest och PCB hanteras på helt olika sätt på avfallsanläggningen. Går det att separera asbestavfallet med PCB-avfallet ska man göra detta, men i de fall materialen inte går att separera hanteras avfallet som PCB-haltigt avfall då PCB utöver att det är hälsofarligt även är miljöfarligt. Vid denna typ av sanering krävs:

- Anmälan av PCB-sanering till kommunens miljökontor
- Tillstånd/anmälan om sanering av asbest
- Det innebär också att den som ska sanera ska även ha asbestutbildning utöver sin PCB-utbildning

Hur går jag tillväga efter påträffad markförorening?

Om föroreningar upptäcks vid planerade grävarbeten har ni en upplysningsskyldighet till tillsynsmyndighet.

Om åtgärder skall ske i förorenad mark skall en anmälan om åtgärder i förorenad mark skickas in till rätt tillsynsmyndighet i god tid före planerad åtgärd.

Ofta kan oförutsedda föroreningar påträffas i en pågående markentreprenad med pressade tider. Vi är behjälpliga med anmälan till tillsynsmyndighet och för att effektivisera processen.